Presentation  

Vårt hus i stan

 

Vår sommarstuga

 


Hej och välkommen till Millans Mirakel.

Jag heter Ann Bentzer och föder upp Helig Birma i liten skala i hemmiljö. Jag bor i Skövde i Västra Götaland mellan Vänern och Vättern. På sommaren flyttar vi ut på landet till vår sommarstuga.Familjen består av mig, min man Staffan och mina tre barn. Jenny född 1980,Andreas född 1983 och Mathilda född 1989. Jag älskar djur och har haft katter, hundar och hästar.

Min första birma skaffade jag mig 1999 en brunmaskad hane till sällskap. Men mitt intresse för denna underbara ras växte,så ett och ett halvt år senare köpte jag en blåmaskad hona som jag använder sparsamt i avel. Min tredje katt i familjen är en bruntabbymaskad hona som kommer att användas till avel/utställning. Sen har katterna utökats med en lila hona och hennes dotter, även hon lila. Det är de som kommer att användas i sparsam avel.   

Jag tycker det är jätteroligt att föda upp kattungar att få se dem växa och utvecklas till friska och sunda katter. Birman  en härlig ras, vacker att se på och underbar att ha att göra med. Katterna lever med oss i familjen och är även hundvana. 

Vår hund heter Wilma och är en golden retriever. 

Målet med uppfödningen är trevliga,friska, sociala katter med ett bra temperament som kommer att glädja sina ägare i många år.

Jag föder upp efter Sveraks regler i en trygg hemmiljö och är medlem i Billingebygdens kattklubb och i Birmasällskapet.

Mitt stamnamn fick jag registrerat 2001 det kommer från min dotter. När hon var liten kunde hon inte säga Mathilda som hon
heter utan hon kallade sig för "Millan" och vi kallade henne ibland för Millans Mirakel.

Därav vårt stamnamn Millans Mirakel.         

Ann Bentzer
0500-438706, 070-2095010
millans.mirakel@hotmail.com
www.millansmirakel.com